Ίδρυση εταιρείας, Ποια μορφή να επιλέξω;

Facebook
Twitter
LinkedIn

 startup

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας εταιρείας αποτελούν το όραμα, η ιδέα και το κεφάλαιο για την υλοποίηση. Καθοριστική, όμως, σημασία στην δημιουργία και τη διατήρηση της εταιρείας αποτελεί η επιλογή του σωστού τύπου εταιρείας (Ι.Κ.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε. ή Ατομική).

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων αναγκάζονται να διακόψουν τις υπηρεσίες τους σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη. Όσες καταφέρουν να επιβιώσουν είτε γνωρίζουν το μυστικό της επιτυχίας, είτε έχουν δίπλα τους συμβούλους επιχειρήσεων, εξοπλισμένους με τις κατάλληλες γνώσεις, για να χαράξουν το κατάλληλο μονοπάτι πάνω στο οποίο θα βαδίσει η επιχείρηση.

Η ομάδα του Λογιστικού Γραφείου Αντωνακάκης και Συνεργάτες, πλησιάζοντας τα τριάντα χρόνια λειτουργίας, έχει βοηθήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις να κάνουν το όραμα τους πραγματικότητα. Τα καταρτισμένα στελέχη του διαθέτουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την απαιτούμενη κρίση για να σας βοηθήσουν τόσο στο στήσιμο μιας σωστής επιχείρησης όσο και στην μετέπειτα παρακολούθησή της.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ/ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τύπος εταιρείας Α.Ε. Ε.Π.Ε. Ι.Κ.Ε. Ο.Ε. Ε.Ε. Ατομική
Ελάχιστο κεφάλαιο       Χ Χ Χ Χ
Εύκολη έναρξη στο ΓΕΜΗ Χ X            
Κόστος Ίδρυσης ΥΨΗΛΟ ΜΕΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΧΑΜΗΛΟ ΧΑΜΗΛΟ ΧΑΜΗΛΟ
Ευελιξία στη λήψη αποφάσεων Χ Χ                        
Τήρηση ταμείου                   Χ Χ Χ
Τήρηση διπλογραφικών βιβλίων                   Χ Χ Χ
Λειτουργικό Κόστος ΥΨΗΛΟ MEΣO ΧΑΜΗΛΟ ΧΑΜΗΛΟ ΧΑΜΗΛΟ ΧΑΜΗΛΟ
Μεταβίβαση Μεριδίων ΕΥΚΟΛΗ ΕΥΚΟΛΗ ΕΥΚΟΛΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΥΣΚΟΛΗ X
Υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ Τα μέλη Δ.Σ. με μετοχικό κεφάλαιο άνω του 3%       Μόνο οι διαχειριστές                  

 

Φορολογία ανάλογα με τη μορφή τη εταιρείας

ΚΕΡΔΗ ΦΟΡΟΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΦΟΡΟΣ Ι.Κ.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε.
20.000€ 4.400€ 5.800€
30.000€ 7.300€ 8.700€
40.000€ 11.000€ 11.600€
50.000€ 15.500€ 14.500€
60.000€ 20.000€ 17.400€
100.000€ 38.000€ 29.000€

Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων της λογιστικής εταιρείας Αντωνακάκης και Συνεργάτες βρίσκονται στη διάθεσή σας για να σας μεταδώσουν τις υψηλές γνώσεις τους, με βάση τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να μελετήσουμε και να διαμορφώσουμε το δικό σας επιχειρηματικό πλάνο, προσαρμοσμένο στις μοναδικές σας ανάγκες. Εμείς αναλαμβάνουμε την ενημέρωση, την υποστήριξη καθώς και όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για να γίνει το όραμά σας πραγματικότητα.

Σχετικά Άρθρα